Ons verhaal

Sommige dingen worden beter met de jaren. Zoals hout.

Okoumé kent een geschiedenis van bijna 100 jaar vakmanschap. De opvallende kwaliteit en duurzaamheid van ons multiplex zorgt al vele jaren voor een solide basis die inmiddels ook garant staat voor een veelbelovende toekomst.

GESCHIEDENIS

Okoumé wordt al bijna 100 jaar naar Europa geïmporteerd vanuit west Afrika (specifiek uit Gabon). Vanaf 1920 raakte de productie van de primaire handelsproducten (ivoor en rubber) uitgeput. De export kwam daardoor vrijwel tot stilstand. Op zoek naar een nieuw product, besloten handelaren om hout aan te bieden. Dit werd aanvankelijk weinig enthousiast ontvangen op de Europese markt, aangezien men gewend was aan hout uit Scandinavië.
Pas later erkende men de voordelen van dit lichte en flexibele roséhout en kwam de export op gang.

 

HEDEN

Inmiddels is Okoumé erkend als een premium multiplex dat gebruikt wordt voor projecten waar kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Denk aan gevelbekleding, dakranden en dakopbouwen, jachtenbouw en binnenshuis voor de afwerking van kasten, deuren en constructies in vochtige ruimtes.

Vanuit west Afrika vindt het zijn weg naar diverse fabrieken, waarna het over Europa wordt verspreid. In Nederland wordt Okoumé verkocht bij de betere hout- en bouwmaterialenhandelaar en doe-het-zelfzaak.

TOEKOMST

Okoumé is dé norm voor ieder project. Aannemers, architecten, inkopers en andere professionals kiezen voor producten waarvan ze weten dat het goed is. Ze kiezen bewust voor Okoumé vanwege de multifunctionaliteit, de hoge kwaliteit van de afwerking en, met het oog op de toekomst, het duurzame productieproces en lange ‘houtbaarheid’.

Ons doel is deze unieke positie in de markt te behouden en te vergroten.